Szövetségi állásfoglalás

 

MSZMP Központi Bizottsága 1970. nov.4.
Kulturális Osztály
 
Garamvölgyi József elvtársnak
Budapest
Jászai Mari tér 16.
 

Mellékelten küldöm a Magyar Film és Tévé Művészek Szövetségének állásfoglalását a X. kongresszus irányelveivel kapcsolatban. Kérlek, juttasd el, ahova szükségesnek tartod. Kérdésedre, hogy milyen témáról tartanánk fontosnak, hogy szó essék a kongresszuson, két gondolatot tartok szükségesnek hangsúlyozni:

 
1., A gazdasági mechanizmus problémáinak alkalmazása a kulturális területre, az itt létrejött ellentmondások, illetve tapasztalható félreértések, bizonyos ipari részlegek ellentétes érdekeltsége (filmgyár, nyomdák), a kommercializálódás veszélyének problémája, általában annak az újbóli hangsúlyozása, hogy a kultúra nem árú.
2., Szükségesnek tartanánk felvenni a küzdelmet az ellen az eléggé elterjedt bürokratikus szemlélet ellen, amely a kulturális élet problémáinak megoldásában csak egyetlen módszert, az adminisztratív tiltást ismer, mindent csak felülről vár, nem érti a különféle módszerek együttes alkalmazásának mai lehetőségeit, saját tennivalóit csak a tiltás következtében látja. /…../
 
 
Elvtársi üdvözlettel:
Kovács András
főtitkár
 
(MOL – 288.f. / 36. cs. / 10. ő.e.)
 
 
/….    /

 

 
german bbw sex