Szép Ginevra
Kritikák

 Kozár Alexandra: Fél Győző felszíni kalandjai

http://szepginevra.hu/fel-gyozo-felszini-kalandjai/

 
ÚJ KÖNYVPIAC
Interjúk

2012.december

 

Alagsori FÉLelmeink
Csapody Kinga beszélgetése


Alagsori történetek. Fél Győző regényes élete címmel jelent meg legutolsó könyve. Már az alcím is rájátszik a műfaji játékra. Kritikusok, olvasók gondolkozhatnak, vitatkozhatnak, de mit gondol a szerző: inkább szorosan kapcsolódó novellákként érdemes olvasni, vagy egy lazán összeálló regényként? Hozzátesz valami többletet bármelyik-féle olvasat?

 
OLVASS BELE
Kritikák

2012. április 10.

Kibédi Varga Sándor: Mélabú

Egy novelláskötet „nyomot hagyhat” a tartalmával, az üzenetével, a stílusával, az egyedi hangulatával. És a felsorolást folytatni lehet. Jelen kötetben engem a címben jelzett kedélyállapot, meg a derengés, a félhomály érintett meg. Mondhatnám, hogy alagsori hangulat – de hát az alagsornak ehhez nincs sok köze. Akkor minek van? Részben a már porlepte Kádár-korszaknak, amelyben a történetek többsége játszódik, részben az írói megközelítésnek, amely – akár az ellenkező látszat ellenére – rejtőzködő.

 
SZOMBAT
Interjúk
2012. november
 
                                          Fél Győző kínlódásai
            Gervai Andrással beszélget Várnai Pál
 
Nemrég jelent meg Alagsori történetek című novelláskötete, amelyben a főhős számot vet életével. Szóba kerül a holokauszt, a drámákkal teli családi élet, a nehéz lakásviszonyok, az élet peremén mozgó főszereplő önkeresése, szinte sorsrontó párkeresés, a Kádár rendszer fojtogató szürkesége, de már felsejlik a szerző egyik központi témája, a besúgás is. A kötet záró novellája, amelyben egy lengyel kisvárosban felmenői után kutat és rábukkan zsidó gyökereire, elhoz Fél Győző számára valamiféle megnyugvást, megbékélést. A főhőst, s a szerzőt is nyilvánvalóan nyomasztja a diktatórikus Kádár rendszer, mégis, egy beszélgetésben elmondta, hogy az egyetemi évei voltak életének legboldogabb korszaka. Hogy van ez?
 
Élet és Irodalom
Kritikák

2012. április 13.

Dérczy Péter: Alulról nézve

Gervai Andrásnak már jó néhány könyve megjelent, legutóbb az igen sikeres, két kiadást is megért ügynökkönyve, a Fedőneve: „szocializmus”, ám kifejezetten szépirodalmi alkotása nem; az Alagsori történetek az első. A vékony kis kötet tizenkét novellát tartalmaz, de arra nézve, hogy ezen írásokat hogyan is olvassuk, a könyv alcíme ad „beszédes” magyarázatot: „Fél Győző regényes élete”. 

 
Inforádió
Interjúk
2012. március 17. 7.50-7.55
Beszélgetés Orosz Andrással
 
Könyvhét-online
Interjúk

    2012. március 5.

   Beszélgetés Jolsvai Júliával

   http://www.konyv7.hu/index.php?akt_menu=11587

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2
german bbw sex